Uitslagen

Togido trots op nieuw talent.
Woensdagavond 7 juni 2017 speelde Togido het Hanengevecht en de hanen hadden er zin in.
Het was de laatste tijd op de clubavonden al duidelijk dat de “nieuwelingen” steeds beter gingen spelen, maar dat het Hanengevecht ook echt een slachting zou worden had niemand gedacht.
In de eerste ronde werd er al behoorlijk hoog geslagen en leverde vijf man met 51 punten op tw. Hessel Kiers(N),Sietse Foeken(N),Peter vd Nieuwenhof, George Beumer(N) en Peter Tock.
Direct daarna volgden met 50 punten Ruud Houwing(N) en Mark Aberkrom. De tweede ronde zou dus spannend worden en een strijd tussen “oud” en “nieuw”.
Ruud Houwing zette direct de toon door 47 punten te slaan en stond met 97 punten voorlopig op een. Supers kunnen zich geen misslag veroorloven zodat de misser (3 punten)in de derde klap Mark 
de kop kostte en hem op de voorlopige tweede plaats bracht. (95 punten).De spanning was voelbaar toen de laatste drie op de baan kwamen.
Peter vd Nieuwenhof begon slecht met een 4 en 6 en haalde nog op tot 95 punten. George sloeg ondanks een poedel weer een fraaie 51 punten bij elkaar eindigde op 102 punten en was daarmee al onbedreigd kampioen. Na de derde klap waren de kansen voor Peter Tock, door een poedel en een misser al snel verdwenen.
Terechte kampioen dus (nieuweling)George beumer met 102, trotse tweede(nieuweling) Ruud Houwing met 97 en derde(nieuweling) Sietse Foeken met 95 punten.
De heren liepen dan ook terecht als trotse hanen in het rond.
Het was duidelijk dat de “oude” garde had verloren. Dat Mark en Peter met 95 punten op de gedeelde derde plaats eindigden was slechts een pleister op de wonde.

We zullen het vanaf nu dan ook nooit meer over “ nieuwelingen “ hebben, want de heren hebben zich duidelijk nu al “ gevestigd”. 

Op de foto links onder: Voorzitter Maarten van Zaanen(r) overhandigd winnaar George Beumer(l) "De Hanen"

Op de foto rechts onder: Sietse Foeken(3e) George Beumer(1), Ruud Houwing(3).